Minden bejegyzés elejére

Minden bejegyzéscím elé képzeljétek ezt: You must...

2015. december 22., kedd

Read it: Storm and Stone (Storm és Stone)

Jó estét mindenkinek, tudom, hogy kicsit késő van a könyvelemzéshez, de most jutottam idáig. Babysitting-eltem egész nap, fárasztó volt és nem jutottam géphez. *dejóhogyvége*
Nagyon régen írtam ide bármilyen értékelhető dolgot, amiért ezúton is elnézést kérek. :( Valahogy most az Amanda jobban megy, mint ez. (Folytonos hullámzás figyelhető meg amúgy, mert eddig ez ment jobban...)
Tervezgetem a nagy visszatérést, meglátjuk, hogy hogyan alakul, de kérlek, ne hagyjatok itt egyedül!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Megfelelően drámai lett? :D
Még csak annyi, hogy a számtalan (0 db) novella téma-cím-stb. javaslat ellenére, továbbra is várom az ötleteiteket!





Ezt a könyvet a múlt héten láttam meg a könyvtárban. Mivel Joss Stirling írta, akinek a könyveit nagyon szeretem, lekaptam a polcról, hogy hátha ez is jó lesz. Nem csalódtam.
- A sztori:
 
Az előkelő angol magániskolában furcsa dolgok zajlanak. Diákok tűnnek el hetekre, majd amikor visszatérnek, teljesen megváltoznak. Az egyetlen ösztöndíjas tanuló, Raven kerül az események középpontjába, mivel a többi diák őt szemeli ki közös ellenségként, és mindent megtesznek, hogy elűzzék innen a lányt. Raven egyre jobban retteg, mivel lassan magára marad, már senkire sem számíthat. Igazi felmentő seregként érkezik a suliba a 2 új srác: Kieran és Joe. A srácok a szárnyaik alá veszik a lányt, de nem őszinték vele. Ők valójában kémek, akik egy bonyolult korrupciós ügyben nyomoznak, aminek szintén köze van az eltűnő diákokhoz. Raven érzi, hogy egyre közelebb kerül a srácokhoz, de megbízhat-e olyanokban, akik mindenről hazudtak neki?

Szereplők:
Főszereplők:
- Raven Stone:
 
A tizenhét éves lány az iskola egyetlen ösztöndíjas tanulója, miután a többi hozzá hasonló elmenekült a helyről a folyamatos kiközösítés miatt. Egyetlen rokona a nagyapja, aki gondnokként dolgozik a suliban.
A szülei mindketten meghaltak, édesanyját még kisgyerekkorában vesztette el rákban, afroamerikai édesapja pedig Afganisztánban halt meg katonaként.
Raven a magánya ellenére nagyon bátor és erős, sosem mutatná ki, hogy valami baja van. Belül azonban nagyon is érzékeny, pánikrohamai voltak/vannak, fél, hogy egyedül marad, ami a jelenlegi helyzetét nézve reális félelem.
Raven

Kitűnő táncos, ez az egyetlen dolog, amire igazán büszke és fel is vállalja.
Veszélyes helyzetekben sem veszíti el a fejét, ami nagy segítség az egyre gyakoribbá váló ellene irányuló támadásokkal szemben. A helyzetét nehezíti, hogy a tanárok sem állnak ki érte, az igazgatónő egyenesen gyűlöli.
Joe és Kieran igazi megváltás számára, ám a lány egyetlen dolgot nem bír: a hazugságot.
Kieran-hoz nagyon közel kerül, de egy kapcsolatot nem lehet hazugságokra építeni...


- Kieran Storm:
 

A Fiatal Detektívek Ügynökség (továbbiakban FDÜ) egyik tagja. Joe-val együtt kémkedni jöttek a suliba. Kieran borzasztóan okos, ám a társas kapcsolatok terén meglehetősen gyengén teljesít, ezért Joe-t kapta párnak, aki kitűnően ellensúlyozza ezt.
A fiú nem igazán tudja, hogy hol a határ az őszinteségben, így sokszor megbánt vele másokat. Ugyanakkor az őt ért kritikát nehezen viseli, mivel megszokta, hogy ő mindenből a legjobb. Joe poénból művészet órákra íratta be, így Kieran-nak igen sok kudarcot kell lenyelnie az első időszakban, mivel az ő szakterülete a reál tudományok, a művészethez cseppet sem ért.
Kieran
Raven az első lány, aki felkelti az érdeklődését, ám az a szabály, hogy küldetés közben nem keveredhetnek kapcsolatba senkivel. Semmi igazit nem árult el magáról, csak homályos fedősztorikat, így csak idő kérdése, hogy Raven mikor hagyja ott, hiszen a lány az őszinteséget tartja a legtöbbre a világon.
Kieran nagyon okos, kitűnő következtetéseket von le, és olyan elméleteket állít fel, amelyek még a főnökeit is meglepik. Amennyiben kicsit képes lenne fejlődni az igazmondás terén, maga a Csodapasi tökéletes mintapéldánya lenne. :D


- Joe Masters:
 
Az afroamerikai srác Kieran társa a küldetések során és a tökéletes ellentéte. Laza, nyitott, vicces és megállás nélkül flörtöl mindenkivel. Az ő feladata beépülni a megfigyelni kívánt körbe, mivel könnyen alakít ki kapcsolatokat és nagyon jók a színészi képességei.
Joe

Ő beszéli rá Kieran-t, hogy most az egyszer tegyen kivételt és engedjen a vonzalomnak, ami Raven-hez húzza. Kis kerítő! :D



Mellékszereplők:
- Gina Carr:
 
Raven egyetlen barátnője a suliban, egy katonai attasé lánya. Különc és vadóc, igazi bohókás lány. Mindig megvédi Raven-t. 
Gina
Most azonban ő is eltűnt és Raven aggódik...


- Hedda:
 
Raven iskolatársa, egy svéd lány. Figyeleméhes és nyafka lány, Raven-t lopással vádolja és ő a kitervelője és főszervezője a Raven ellenes dolgoknak.
Hedda
Szintén eltűnt néhány hétre, még a múlt tanévben.

- Robert Bates:
 
Raven nagyapja, gondnok a suliban.

- Mrs. Bain:
 
Igazgatónő, utálja Raven-t, bár ezt nyíltan nem mondja ki, de semmit sem tesz a lány védelmében. Jóval több szerepe van a diákok eltűnésében, mint azt gondolnánk.

- Isaac Hampton:
 
Kieran és Joe, valamint az FDÜ főnöke. Kemény és egyenes pasas, félti a srácokat, de bízik a képességeikben. A Kieran-Raven kapcsolatot mélységesen ellenzi, mivel ez veszélybe sodorja a küldetést.


- Az írónő:
 

Joss Stirling-ről már írtam, akit érdekel, megtalálja itt .


Összességében:
 
A könyv műfajaként én a tini krimi megnevezést használnám, mert vannak benne izgalmas részek, lehet izgulni, nem kiszámítható és jó a sztori, viszont a finom lelkű olvasók kedvéért nem spóroltak a romantikus tiniregényes részekkel sem, vagyis mindenki szeretni fogja szerintem.
Megéri elolvasni.
Kedvenc szereplő: Raven. Teljesen együtt tudtam vele érezni. Tudom, milyen, mikor az ember egyedül marad és senkiben sem bízhat...
'Kit dobjunk ki az ablakon' ember: Hedda, mert ne nyávogjon már, mert megfájdul tőle a fejem, meg mellesleg nyafka ribiből nélküle is van elég! Ja, és az igazgatónő.
Kedvenc rész: Bármelyik Raven-Kieran veszekedés. És lehet, hogy beteg, de az, amikor Raven-t csesztetik a többiek. Tökéletesen leírja Raven érzéseit.
Legrosszabb rész: Amikor Kieran eltűnik egy időre.
Kedvenc idézet: "Ahogy anyukám mondta, kérj meg rendesen, vagy ne kérj egyáltalán!" Nagy igazság. :D







Elemzés vége, megyek aludni, jó éjt nektek is, még jövök a közeljövőben!
Puszik sokasága
by me


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése