Minden bejegyzés elejére

Minden bejegyzéscím elé képzeljétek ezt: You must...

2014. augusztus 18., hétfő

Kulisszatitkok

Sziasztok!
Úgy gondoltam, hátha érdekel titeket, hogy hogyan is készül egy bejegyzés. Hogyan találom ki, honnan szedem az ötleteket... stb. (Lehet, hogy nem érdekel... ha ez a helyzet, bocsánat, hogy rabolom az időtöket. :/ )

1, Ötletelés

Általában nem szoktam ötletelni, hanem csak leülök a gép elé, és nekikezdek az írásnak, mert tudom, hogy munka közben szoktak a legjobb ötleteim támadni. De van amikor ez a módszer nem működik, és a bejegyzés címén kívül SEMMIT nem tudok kitalálni. Olyankor nézem egy darabig az üres írófelületet, aztán hagyom a fenébe. És csinálok valami mást.
Ha nincs ötletem, akkor előveszem azt a listát, amin a ti kéréseitek vannak, és abból dolgozok fel egyet. Ha már ismerem a művet. Ha nem, akkor megnézem/elolvasom. :)

2, Képek szerzése

A bejegyzések többsége tartalmaz egy vagy több képet. A képek forrása, legjobb barátom, a Google .
(Ezt itt fontos hangsúlyozni, mert van egy gyanúm, hogy nem teljesen legálisan szedek le onnan képeket... de minden blogger ezt csinálja. Különben is, most itt van, hogy mi a képek forrása, tehát ez így rendben van, ugye? :) )
A képek keresésénél próbálok arra figyelni, hogy a képen ne legyen felirat, webcím, stb. Az Amanda-történethez használt képeket megkeresni különösen izzasztó. Ha már egyszer találtam egy normális képet egy emberről, szinte lehetetlen, hogy találjak egy olyat, amin az előzőhöz hasonló ember szerepel, így viszont egy kicsit nehéz megoldani a szereplőkről az újabb képek mutatását. (Kivéve, ha konkrét híres embert ábrázol. Emma képeinél is ez van. Mivel Emma 'arca' Emma Stone, róla elég sok képet lehet találni. De Jessy, Beckie, Alex és a többiek nem ilyenek. Ők csak ismeretlen emberek egyszeri fényképei, és nem találtam még nagyon hozzájuk hasonlót... de aktívan keresek. Amanda-ról sok kép van, de az egyiken Araina Grande, a másikon egy vadidegen csaj, a harmadikon állítólag Demi Lovato vörös hajjal(az a legelső képe... aki felismeri a képen Demi-t, szóljon!), van, amelyiken nem látszik az arca... szóval nem egyszerű.)

3, Begépelés
 
A bejegyzéseket legtöbbször megszakítás nélkül írom. Ha elkezdem, nem állok fel, ameddig be nem fejezem. De van, hogy túl hosszú, ezért megszakítom a munkát.
Igyekszem figyelni arra is, hogy nyelvtanilag hibátlan legyen a szöveg. Helyesírási hibák ne legyenek, nagybetűvel kezdődjenek a mondatok, ne hagyjak ki szavakat, vesszők... ezért aztán mindig átolvasom többször és csak aztán publikálom.
Ilyen fejet vágok, ha nincs helyesírási hiba a bejegyzésben :D


4, Publikálás

Rákattintok a Közzététel gombra. :) Ennyi.

5, Fogadtatás, kommentek

Ez a kedvenc részem, az íráson kívül. Mikor látom, hogy hányan nézik meg, hányan kattintottak a blogomra... :) és hány kommentet kapok. Állati jó érzés olvasgatni a kommenteket, lehetőleg a sok kommentet. Mindig, mindegyik kommentre válaszolok. :) Mert igazából ezért (is) írok. Hogy lássam a reakciót. Meg azért az örömért, amit az írás számomra jelent...



Remélem, nem untattam senkit. Vagy ha mégis, akkor bocsi. Holnap jön egy rendes bejegyzés, addig is dolgozom Amanda-n. :D
Pápá... addig is olvassátok ezt: Blogger Irományok Projekt 
by me














2 megjegyzés:

  1. Engemet nem untattál a bejegyzéseddel bár igaz egy kicsit rendhagyó volt.de ilyenek is kell lenni néha -néha. Puszi várom a kövit.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök neki. :)
      Délután jön a következő. Az Amandásban is.

      Törlés