Minden bejegyzés elejére

Minden bejegyzéscím elé képzeljétek ezt: You must...

2016. július 27., szerda

Watch it: iCarly ; V, mint Viktória; Sam&Cat

Sziasztok!
Itt vagyok újra, újabb lista-elemekkel. Mivel ezek szorosan összefüggnek, logikus volt, hogy együtt írjak róluk.





Az iCarly egy amerikai tinisorozat, amely egy nagyon is hétköznapi és mára megszokott jelenséget mutat be. 3 tini videókat készít, felteszi a netre és a videóik hihetetlenül népszerűek lesznek. A történet indulása tulajdonképpen ennyi lenne, természetesen van benne szerelem, barátság, viták, stb.

Szereplők:
- Carly Shay:

Történetünk főszereplője, a videócsatornájuk is róla kapja a nevét. (iCarly) Carly egy különleges lány, a bátyjával él együtt, mivel a szülei a katonaságnál dolgoznak, így ritkán vannak otthon.
Carly kedves és önálló teremtés, gyakran elviszi a balhét legjobb barátnője, Sam helyett.
Carly

Carly természetesen ezek mellett egy 'átlagos' gimnazista, amit én ilyen háttérrel nem hangsúlyoznék annyira, hiszen nem minden gimis él külön a szüleitől és van egy népszerű videócsatornája....


- Sam Puckett:

Sam Carly legjobb barátnője, teljesen hibbant és folyton bajba kerül. Pontosan az a 'dilis lány', aki minden könyvben megtalálható és annyira szerethető karakter. Én őt mondanám átlagos lánynak, mert nagyon sok ilyen lány van a világon, mint Sam.
Sam
Van egy ikertestvére, aki szinte mindenben az ellentéte. Melanie egy elit suliban tanul, kitűnő tanuló és sosem keveredik bajba.


- Freddie Benson:

Carly szomszédja, aki szerelmes is a lányba. Sam-et viszont ki nem állhatja, egyszerűen idegesíti a lány lustasága. Az idő múlásával persze megszokják egymást, de addig nem megy minden simán.
Freddie nagy kütyübolond, a videók készítése is az ő feladata főleg.
Freddie


- Spencer Shay:

Carly bátyja, igazi művészlélek. Szobrokat készít, ami Carly és barátai számára mindig roppant fura. Mindent megtenne a kishúgáért.



Összességében:

Ahhoz képest, hogy mennyire egyszerű volt az alapötlet, 7 évadot megért a sorozat. Természetesen egyre kevesebb epizódból áll egy évad, az első 25 epizódot tartalmazott, az utolsó csak 9-et.
Icipicit szeretnék beszólni a készítőknek, ha szabad. Ugyanaz a problémám, mint az Álom.net- tel.
A szereplők sokkal idősebbnek néznek ki, mint akiket játszanak. Csak nézd meg Sam-et! Nem egy gimis lány arca, ugye?
Igen, tudom, nem öregek ők sem. 23-24 évesek, de mindkettőjüknek olyan az arca, hogy bocs, de nem hiszem el, hogy tinik. Ez természetesen nem az ő hibájuk, de a castingosok figyelhettek volna erre.




V, MINT VIKTÓRIA


Ez is egy tinisorozat, szintén az USA-ból. Ez egy teljesen más közeget mutat be, mint az iCarly. Megismerhetjük belőle egy művészeti gimi mindennapjait és rájöhetünk, hogy a 'művészlelkek' sem sokban mások, mint mi.


- A sztori:
 
Tori Vega nővére, Trina a Hollywood Arts művészeti gimi ügyeletes sztárja. Azonban a suli zenei estélyén való fellépése meghiúsul, ezért a húga ugrik be helyette. Tori produkciója annyira sikeres lesz, hogy felvételt nyer a gimibe. Az új suliban aztán mindenféle kalandba keveredik a többi művészpalántával.

Szereplők:

- Tori Vega:
 
Énekel és színészkedik, nagyon tehetséges. Eredetileg nem pályázott ebbe a suliba, de az előadása után rájött, hogy igenis helye van ebben az intézményben.
Tori

- Andre Harris:
 
Zenei zseni, minden hangszeren tud játszani. Tori legjobb barátja lesz a suliban. Ő írja Tori összes számának a szövegét és gyakran kíséri a billentyűkön.

- Cat Valentine:
 
Tori-ék barátja, ennek ellenére sokszor okoz gondot nekik. Nagyon találékony és tehetséges, viszont elég butus.
Cat

- Trina Vega:

Tori nővére, elkényeztetett és nagyon hiú. Nem mindig jönnek ki jól a húgával, mivel azt akarja, hogy mindig ő legyen a figyelem középpontjában.

Összességében:
 
Eleinte nem értettem a címet, aztán rájöttem, hogy a főszereplőt Victoria Justice játssza, ezért ez a címe. Cseles, nagyon cseles! :D (Az eredeti címe Victorius, ami szintén utalhat a főszereplő színésznőre, illetve arra, hogy Tori 'felvételt nyert' a suliba. Mondjuk magyarul a 'Győzedelmes' nem lett volna túl kecsegtető cím.)
Ez a sorozat rövidebb, csak 4 évada van és ez is befejezett.



SAM&CAT
 

Naaaa.... aki eddig nem értette, hogy miért egyszerre írok ezekről, az most megvilágosodik.
 *feszültségfokozó szünet*








 Ez a műsor az előző kettő spin-off sorozata.

Mivel mindkét sorozat véget ért, ám Sam Puckett és Cat Valentine rajongói teljesen kétségbe voltak esve, a rendezők készítettek egy önálló sorozatot a két legnépszerűbb karakternek.
A történet szerint a 2 lány elköltözik otthonról és lakótársak lesznek. Babysitterkedésből próbálják fenntartani magukat, közben mindenféle bonyodalomba keverednek.
Mivel ez egy spin-off sorozat, csak egy évados, viszont hogy a rajongók is meg legyenek elégedve, 36 részes lett.



Összességében:
 
Nagyon nagyvonalú gesztusnak tartom, hogy ennyire figyeltek a rajongókra és kifejezetten miattuk kitaláltak egy vadiúj sorozatot, megírtak 36 epizódnyi forgatókönyvet, mindezt nyilván elég drágán. A rajongókért mindent. <3





Mindhárom egy vicces, nevetős tinisorozat, nem kell tőle nagyon mély mondanivalót várni, de otthonülős péntek estékre tökéletesek! :)




Ennyi lett volna, szerintem a héten még jövök, addig is ne kapjatok napszúrást és ne ázzatok el az esőben! #életmódtanácsadó
Puszik tömkelege by me :)










Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése