Minden bejegyzés elejére

Minden bejegyzéscím elé képzeljétek ezt: You must...

2017. március 17., péntek

Watch it: Star Wars-Csillagok háborúja

Sziasztok!
Eszméletlenül régen volt rész. :(
A másik blogon írtam, hogy miért , de azért ide is írok annyit, hogy sajnálom.

A mostani rész egy klasszikus alapfilmről fog szólni, mindenki ismeri és hallott róla, gondolom.





A Csillagok Háborúja sorozat meglehetősen régi, mégis a mai napig hatalmas rajongótábora van. Az első részt 1977-ben mutatták be (40 éve!!!!) , a jelenlegi utolsót pedig tavaly.
Az eddig hétrészes sorozatot, még 2 filmmel tervezik bővíteni, illetve vannak mellékfilmek is a sorozat tematikájában. pl. The Star Wars Holiday Special ,ami egy karácsonyi film akart lenni, de olyan rossz lett, hogy sehol nem adták ki DVD-n vagy videón. (Azért a neten fent van, biztos, ami biztos.)
Eddig megjelent részek:
  • Star Wars-A new hope (Egy új remény)
  • A birodalom visszavág
  • A jedi visszatér
  • Baljós árnyak
  • A klónok támadása
  • A sith-ek bosszúja
  • Az ébredő erő
A 8. rész (valószínűleg a magyar címe 'Az utolsó jedi' lesz.) idén decemberben kerül a mozikba.

A sztori:

Réges -régen egy messzi-messzi galaxisban játszódó polgárháborúnak lehetünk szemtanúi ebben a sorozatban. A Galaktikus Köztársaságot Palpatine főkancellár átalakította Galaktikus Birodalommá, amely a Köztársasággal ellentétben egy diktatórikus, sötét állam, melyet a Sith Rend irányít. A demokrácia visszaállításáért felkelések robbantak ki, ezek történetéről szól a filmsorozat.


Főbb szereplők:

- Luke Skywalker:

Fiatal fiú, akinek minden vágya, hogy pilóta lehessen. Nagybácsija és nagynénje neveli a Tatuin bolygón. Egyik nap megvásárolnak 2 robotot: R2-D2-t és C-3PO-t. A robotok Leia hercegnő űrhajóján utaztak, amikor megtámadták őket Darth Vader-ék. Nekik sikerült elszökniük.
Elmennek Ben Kenobihoz Luke-kal együtt, majd amikor hazatérnek, kiderül, hogy Luke nevelőszüleit lemészárolták. Luke ennek hatására dönti el, hogy csatlakozik a felkelőkhöz.
Lassan beletanul a jedi létbe és egyre jobb és jobb lesz benne.
Luke
- Leia:

Hercegnő, a szenátus tagja. Őt is örökbefogadó szülők nevelték fel. A lázadás élére áll.
Beleszeret Han Solo-ba.

- Han Solo:

Hivatásos űrcsempész, egyetlen társa Csubakka, a vuki.
Segít Luke-nak eljutni az Alderaan-ra, majd akaratán kívül belekeveredik a polgárháborús eseményekbe. Beleszeret Leia hercegnőbe, azonban a 'versenyben' Luke is a vetélytársa.

- Darth Vader:

A filmtörténelem egyik legismertebb gonosztevője. Eredetileg ő maga is Jedi volt, majd átállt a sötét oldalra. A saját emberei is rettegtek tőle.
Mindig fekete páncél visel, mely tulajdonképpen védi őt, mivel egy régi harc során elvesztette végtagjait és súlyos égési sérüléseket szenvedett. Légzése is azért adja ki a jellegzetes hörgő hangot, mert csak műtüdővel tud lélegezni.



- Hatása:

A filmsorozat hatalmas trenddé nőtte ki magát, videójátékok, játékfigurák, plüssök készültek Star Wars tematikában. A filmekről paródia is készült, ennek címe Space Balls- Űrgolyhók.
A 20. század végének egyik legmeghatározóbb filmalkotása, mely tökéletesen keveri a sci-fi és a kalandfilm műfaját, mesés elemekkel tarkítva.
Nekem annyira nem jött be és csak az 1. részt láttam, úgyhogy részletesebb infókkal nem tudok szolgálni.
Aki hatalmas fan, az nyilván már ismeri ezt a weboldalt, aki még nem, de érdeklik a sorozattal kapcsolatos infók, annak hasznos lehet.




Sajnálom, hogy ismét elég rövid lett, nem ismerem annyira, amennyire kellene. De ez pont olyan, amiről tipikusan kisebb disszertációk vannak a neten, tehát ha érdekel, akkor bőven találsz olvasnivalót.


Igyekszem még jönni a hónapban, addig is élvezzétek, hogy tavasz van!







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése