Minden bejegyzés elejére

Minden bejegyzéscím elé képzeljétek ezt: You must...

2018. november 1., csütörtök

Őszi Book Tag

Sziasztok!
Majd 2 hónapja került ki a blogra a "Hahó, itt vagyok, ne menj el!"-nek fordítható segélykiáltásom, ami természetesen visszhang nélkül maradt. Nem igazán esett jól, de hát ez van, az utóbbi hónapokban több dolog is van, ami nem annyira volt kellemes, de nem baj, ezt is túl fogom élni. (Most elsősorban nem a blogról beszélek, hanem magánéleti problémákról. :( ) Nem szeretnék itt nyilvánosan keseregni meg minden, mert ez nem az a felület, csak jó, ha tudjátok, hogy a suli mellett a kedvem se volt túl rózsás az elmúlt hónapokban és többek között ezért nem írtam egy sort sem.
Mostanra azonban meguntam a melankóliát, úgyhogy megpróbálom összekapni magam blog-ügyileg és tényleg újra elkezdeni írni, mert hiányzik. (Megnyugtatásként, magánéletileg is rendben leszek, így vagy úgy.)
Mivel a listám készen van, jöhetnek újabb ajánlások, hogy miről írjak! (A következő bejegyzés témája fix.)


Egyelőre csak egy TAG-gel tudok szolgálni nektek, amit itt találtam. Az ősz a kedvenc évszakom és nemcsak azért, mert októberben van a szülinapom. :D Gyönyörűek a fák, kellemesen van meleg, de nem annyira, hogy rád rohad a ruha és nemtom. Számomra van egy olyan hamisíthatatlan ősz-feeling mindig.

 Na mindegy, lássuk az érdemi részt inkább!






Lehullott levelek

A világ tele van színekkel. Mondj egy könyvet, aminek a borítóján jelen van a piros, a citrom- vagy a narancssárga!


Wow, először is már csak rágondolni ezekre a színekre örömmel tölt el. <3 <3 Visszatérve a kérdésre, az első könyv, ami beugrott, az az Anya nélkül soha Sharon Creech-től. Még általános iskolás koromban kaptam egy barátnőmtől, és bár az ígérettel szemben elmaradt a sírás a végén, a történet valóban megrendítő. Egy kamasz indiánlány kalandjait meséli el, aki elszántan kutatja, hogy mi is történt valójában az anyukájával. Esős őszi délutánokra tökéletes, mert nem hosszú, ugyanakkor érdekes olvasni és a szomorúság mellett benne van az életöröm is. Érzékenyebb lelkiállapotban pedig még a sírás is belefér. :)





Kényelmes pulcsi

 Végre elég hideg van a kényelmes meleg ruhák viseléséhez. Melyik könyv tölt el melegséggel?

Morbid választ adva, bármelyik könyv melegséggel tud eltölteni, ha eltüzeled. :D Komolyra fordítva a szót, az Álarcosbál az egyik olyan könyv, amit időről időre újra elolvasok és a végén mindig jól megnyugszom. Benne van a tanári hivatás szépsége, ami tanárszakosként megadja azt a bizonyos pluszt, a visszaemlékezések minden alkalommal meghatnak, a könyv életigenlése pedig át tud lendíteni a holtponton, ha éppen olyanom van. Ha még nem olvastad, akkor nagyon erősen ajánlom!



Őszi vihar

A szél süvít, az eső kopog. Melyik könyv vagy műfaj lenne, amit ilyen napokon olvasnál?

 Először is hú, de imádom, amikor esik és be tudok kuckózni egy takaró alá egy bögre teával. :D Most így kedvem támadt hozzá.
 Mondjuk ilyenkor változó, hogy olvasok vagy filmet nézek-e, de ez a kérdés szempontjából mellékes. Konkrét "esős" könyvem nincs, de általában ilyenkor kerülnek elő a fantasy típusú könyveim, például a Harry Potter. Van benne izgalom, varázslat, szerethető, mi kell még?


Hűvös, csípős idő

Melyik rideg/vagány karakter helyébe lépnél?

 Hú, hát a két dolog nem feltétlen fedi egymást. Mint elolvastam a forrásom bejegyzését, ő is egy angol oldalról szedte a kérdőívet, ahol a "coolest" szó szerepel, ami nagyon szép kis szójáték, mert egyszerre jelenti a hűvöset és a menőt. *jár a taps a kitalálónak*
Ha olyan karaktert kéne mondjak, aki egyszerre testesíti meg ezt a két dolgot, tehát tulajdonképpen egy tipikus szívtipró badboy, akkor Zed-et mondanám a Lélektársak első részéből. Népszerű, vannak különleges képességei, jól néz ki, stb. Oké, fiú, de hát nem lehet minden tökéletes. :D Kevés a vagány lány karakter úgy érzem, mert egy se jut eszembe, úgyhogy marad Zed.




Forró almabor

Melyik az a könyv, ami alulértékelt?

 Ennek ugyan nem tudom, mi köze van az almaborhoz, de oké. :D Lehet, hogy az almabor is alulértékelt? *5 perc szünet, amíg elmerengek az almabor népszerűségén*
Szóval. Térjünk vissza a tárgyhoz, mert nem fejtettem meg az almabor kapcsolatát az el nem ismertséggel. Mindegy is.
Szerintem méltatlanul kevés elismerést kapott a Lélektársak sorozat, illetve az Időtlen szerelem trilógia. Mindkettő akciódús, erős karakterekkel, sokkal jobb üzenete van, mint egy Twighlight-nak vagy egy 876. LOL-könyvnek, aztán mégse ismertek eléggé. Az utóbbiból még filmet is készítettek, amit azonban nem szinkronizáltak magyarra. Gondolom, a könyvek nem hozták a várt eladási számot.
A Lélektársak meg egyenesen filmért kiállt, annyi effekt meg mindenféle lehetne benne, hogy simán megállná a helyét a többi fantasy között.
Ha bármelyik szinkronrendező olvassa ezt a bejegyzést, könyörgök neki, hogy kezdjenek el dolgozni az Időtlen szerelmen. Ha kell, én magam szinkronizálom Gwendolyn-t. Csak legyen meg! :D




Kabátok, sálak, kesztyűk

Az időjárás hidegebbé vált és ideje, hogy melegebben öltözzünk. Melyik az a könyv, ami annyira csodás borítóval rendelkezik, hogy legszívesebben csak magadnak tartanád meg?


Nekem gyengéim azok a borítók, amiken szép ruhás női alakok vannak. Mindegy, hogy háttal áll nekem vagy rám néz, lenyűgöz. Emiatt (is) imádtam a Párválasztó sorozatot, illetve Fábián Janka könyveinek újabb kiadásai is gyönyörűek. Persze, nem tartanám meg csak magamnak, mert szívesen terjesztem a jót a népnek, de ha úgy értelmezzük a kérdést, hogy esetleg a borító miatt inkább megveszem, mint kikölcsönzöm, akkor ezek a könyvek egyértelműen dobogósok.






 Itt véget ér ez a TAG, azonban én egy picit rövidnek érzem, ezért kerestem még hozzá pár kérdést másik TAG-ekből. A következők Lulma könyves blogjáról származnak. A kérdések egy része ugyanaz volt, így csak az újakra válaszolok most.


Sütőtökkrém

Mi a kedvenc őszi ételed?

Öhm, hát ez ugye nem könyves kérdés, de nem baj. :D Igazából ilyenkor belőlem előjön a rejtett medve és legszívesebben ennék és fetrengenék egész nap. Amit hidegben nagyon szeretek enni az a héjában sült krumpli vajjal megkenve (ne, ne nézz furcsán, igenis finom :D), illetve a bableves. <3 (Most egy pillanatra elgondolkodtam, hogy hogy keveredtem odáig, hogy a bablevesről értekezzek egy bejegyzés keretein belül. :D) 
 

 Ropogó tűz

Add tovább a szeretetet és taggelj valakit!

 Itt szoktam bajban lenni, mert nincsenek menő blogger barátságok a tarsolyomban, úgyhogy nem tudok abban a biztos tudatban bejelölni senkit, hogy "á, ebből úgyis lesz majd egy bejegyzés". 
Elsüthetném, hogy "töltse ki, aki akarja" meg hasonlók, de rendes leszek és bejelölök valakit. Mivel régóta egy sort sem írt, így egyfajta motivációként is szeretném felkérni Évit, hogy ha már ő is októberi, legyen oly kedves és válaszoljon! :D






Na hát kérem szépen, végére értünk a bejegyzésnek, úgyhogy ezennel érzékeny búcsút veszek tőletek. Igen zűrös novemberem lesz, de bízom benne, hogy sikerül úgy beosztanom az időmet, hogy mindent időben meg tudjak csinálni és maradjon szabadidőm is. A következő könyvajánló is készül, ha nagyon ügyes vagyok, akkor vasárnap itt van. :)
Szép novembert meg hosszú hétvégét!
by me :) 





 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése