Minden bejegyzés elejére

Minden bejegyzéscím elé képzeljétek ezt: You must...

2019. április 25., csütörtök

Love it: Clare Siobhán Callery

Sziasztok!
Elsőként utólag is nagyon boldog húsvétot mindenkinek, remélem jól telt, mindenki teleette magát, simogatott kisnyulat és nemcsak a szobában ülve nyomta magába a csokitojásokat, hanem szerzett élményeket is. :)
Még a mai nap is szünet (vagyhát nekem legalábbis :D), így én is örülhetek magamnak, amiért be tudtam tartani az ígéretem, miszerint jövök a tavaszi szünetben. :D
A mostani bejegyzés ismét az angolul tudóknak kedvez, de a többiek se veszítsék kedvüket, szerintem a következő hónap elején érkezik egy új bejegyzés, amiben végre elszakadok az angolszász kultúrától egy időre. Most azonban még bírjátok ki ezt a posztot.



A mostani bejegyzésünk sztárja egy brit Youtuber, aki lány létére a gameplay videókkal futott be, vagyis magyarán arról készít videókat, hogy különböző videójátékokkal játszik.
Mindezek alapján azt hinnénk, hogy Clare egy tinilány, aki így próbál népszerű lenni, azonban el kell keserítselek titeket, idén tölti a 29-et, így semmiképpen nem nevezhető tininek. Eleinte az Xbox-nak dolgozott, mint social manager, tehát ő kezelte a vállalat közösségi oldalait pl. Facebook, Insta. Ekkor kapott rá az Instagram-ra, elkezdett képeket feltölteni magáról és a kutyájáról és az embereknek valamiért bejön, ha más állatait és szelfijeit nézhetik, így hamar népszerű lett. Majdnem 300.000 követőt szerzett Insta-n, onnantól pedig influencer-nek számított. Az influencer-ek tulajdonképpen a Kardashian család féle emberek, akik abból élnek, hogy sokan követik őket a közösségi médiában, így a cégeknek megéri nekik promóciós cuccokat küldeni, mert raknak ki képet az adott termékről, így a követőiket is könnyen elérik.
2014-ben Clare, megunva az Insta-celebséget, elindította a Youtube-csatornáját, ami mára többmilliós nézettséget produkál. Eleinte Pokemon Go és hasonló játékokat mutatott be, 2017 tavaszán pedig elindította a Sims 4 sorozatát, ami mostanra több al-sorozatra és történetszálra bomlott szét.

Clare

A Sims-széria alapötlete végtelenül egyszerű, Clare megcsinálta a saját maga és a pasija, a szintén Youtube-sztár Ali Aiken Sims-verzióját és kettejük szerelméből nőtt ki a történet és a mostanra többgenerációssá bővült család. Ahogy egyre újabb frissítések érkeznek a játékhoz, Clare általában elindít egy új történetszálat, pl. a kisállatos bővítéskor a Cats and dogs szériát.
Emellett különféle Sims-kihívásokat is teljesíteni szokott, például 100 baba kihívás.
A lány videóinak népszerűsége valószínűleg nem abban rejlik, hogy mennyire egyedi, hiszen többen is csinálnak ilyenfajta videókat, de Clare olyan alázattal és precizitással csinálja, hogy azt csak tisztelni lehet. Láthatóan rengeteg energiát öl bele a videók vágásába, a történetek kialakításába, a karakterek öltöztetésébe, valamint az egész lényéből sugárzik a vidámság, így rengeteg olyan komment szokott érkezni, hogy valakinek az egész napját feldobta a videóval. :)

Érdekességek:

  • Clare és a pasija, Ali, együtt élnek. Két macskájuk van, emellett velük él Clare kutyusa, Eevee is. A párt minden közös videójuk után támadják kommentben, mondván miért nem házasodnak már össze. Nekem ez végtelenül furcsa, szerintem nagyon frusztráló lehet nekik ezt olvasgatni folyton, majd összeházasodnak, ha akarnak, emberek, hagyjátok már őket!
  • Clare imádja a baracklét, a videói többségében látható is, ahogy azt issza. A nézőit pedig barackocskáknak hívja.
  • A Youtube-on a két keresztnevét használja, tehát Clare Siobhan néven fut. (Ha most éppen összeveted a címmel, ahol van ékezet a Siobhán-ban, akkor csak szólok, hogy az ékezetes a helyes, de ugye olyat a Youtube nem tud...) A Siobhán egyébként egy ír női név, ami a héber Johannából jön, jelentése pedig annyit tesz, hogy "Isten kegyes".
  • Szereti az ázsiai popzenét, kedvence a BTS.
  • Képtelen az orrán át lélegezni, így folyamatosan nyitva van a szája. Szerencsétlen, milyen lehet, amikor náthás...
  • Elég magas, majdnem 180 centi.
  • Átlagban naponta, kétnaponta tesz fel új videót, ami eszméletlenül sok munkát jelent, hiszen felvenni, majd megvágni akár 6 órán át is eltarthat.


Amennyiben sikerült felkeltenem az érdeklődésedet, Clare-t itt tudod megtekinteni. Angol gyakorlásra, hallás utáni szövegértésre nagyszerű, nem használ bonyolult nyelvtant meg szavakat, úgyhogy érthető és vitathatatlanul hasznos. A nagyon brit kiejtése meg zseniális.



Remélem, tetszett ez a kis szösszenet, a hónapban valószínűleg már nem fogok tudni írni, bár ki tudja, de májusban mindenképpen jövök, addig is javaslatok jöhetnek! :)
Suliba járóknak kitartás, már csak 1,5 hónap, érettségizőknek meg awww még egy hét ballagásig, igen, tudom, hogy para, de muszáj elballagni. :)
by me

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése