Minden bejegyzés elejére

Minden bejegyzéscím elé képzeljétek ezt: You must...

2015. augusztus 23., vasárnap

Might Watch it: Mia and me (Mia és én)

Sziasztok!
Ezen a héten kicsit sok dolgom volt, búcsúbulin voltam, névnapi bulin, esett az eső, ami nálunk nem nagyon kedvez az internet-elérhetőségnek, szóval nem írtam. Most viszont írok, mert ráérek és süt a nap. :D
Ez az eddigi legfurcsább kérés, mivel a Mia és én egy rajzfilm, és én speciel onnan ismerem, hogy van egy 5 éves unokatesóm, aki nagyon szereti. Ez mondjuk nem baj, nálam gyermetegebb 16 évest nehéz találni, én vagyok az, aki ujjong, ha gyerekfilmet nézhet a moziban (és ezzel párhuzamosan a barátnői agyára megy), képes 3 éveseknek szánt mesekönyvet olvasni, elmélyülten színezgetni és ha unja a tanórákat, azzal szórakozni, hogy hülye állatokat rajzol, amiket szünetben osztálytársaknak ajándékoz. :D De ennek ellenére kicsit meglepett a kérés.
Lássuk inkább Mia-t, mielőtt még jobban leégetném magam ország-világ előtt!



A rajzfilmsorozat abszolút multikulti, ugyanis egy holland-német-olasz-kanadai produkcióról beszélünk.
Nem teljesen átlagos rajzfilm, mivel animált, vagyis kicsit 3D-snek tűnik. Ja bocs, ma már ez a normális rajzfilm, nem szóltam.

- A sztori:

Mia a teljesen átlagos lány, egy firenzei bentlakásos suliba kerül. Apjától egy könyvet kap, és egy hozzá tartozó karkötőt. Egy nap a karkötő világítani kezd, üdvözli a lányt, és a jelszót kéri. A könyvben hirtelen megjelenik a jelszó, Mia pedig egy teljesen irreális dolog tanúja lesz. Tündérré változik és egy varázslatos helyen, Centopia-ban találja magát. Unikornisok és más tündérek veszik körbe. Azonban hamarosan megtudja, hogy az ottani élet sem fenékig tejfel: Panthea egy gonosz nő sorra kapja el az unikornisokat, hogy a szarvukat levágva fiatalító főzetet főzzön magának. A tündérek ezt minden erejükkel igyekeznek megakadályozni. Mikor Mia kedvenc unikornisának kiscsikója születik, és a mama eltűnik, Mia-nak is bele kell avatkoznia a dologba. Természetesen nem lehet ott mindig, hiszen a normál életének is folytatódnia kell. Centopia egyfajta második élet lesz számára, ahol olyan hősies lehet, amilyen a suliban sose merne lenni és igazán önmaga lehet.
Mia tündérként




Szereplők:
- Mia:
 
Visszafogott és kedves lány. A suliban sokan bántják, emiatt elég visszahúzódó. Barátai nincsenek, illetve idővel összebarátkozik Vincent-tel, a fura sráccal, és Paula-val, aki a legnagyobb ellensége nagy bizalmasa.
Mia sokáig titokban tartja a tündérségét, hiszen úgyse hinne neki senki. Előbb-utóbb persze valami magyarázattal szolgálnia kell a barátainak, hiszen naponta eltűnik hosszú percekre... (Mia kalandjai sokszor órákig eltartanak, legalábbis Mia így éli meg. Azonban a való világban csak percekig van távol.)
Mia emberként

Okos, bátor és hatalmas szíve van. Tündérként képtelen repülni, pedig szárnyai vannak. Senki sem tudja miért, de így van. Próbálkozik ugyan a repüléssel és néha sikerül is neki, de csak pár másodpercre.
Hihetetlen energiával rendelkezik, hiszen naponta helytáll a suliban, a való életben, és ezzel párhuzamosan harcol az unikornisok és a tündérek megmentéséért. Ügyes lány! :)


- Vincent:
 
Mia barátja. Kicsit különc és magának való srác, senki sem barátkozik vele Mia-n kívül. Sokszor segít a lánynak megfejteni a napi jelszó jelentését.
Szerintem szerelmes Mia-ba, mert volt egy erre utaló rész, de nem lett belőle semmi, szóval ajj már... :(


- Paula:

Mia barátnője lesz, miután hátat fordít Violetta-nak. Őt nem annyira vonják be a tündéresdibe, az utolsó részben tudja meg, hogy Mia néha tündérré változik.

- Violetta:

Mia ellensége, folyamatosan bántja Mia-t, pedig tulajdonképpen oka sincs rá. Undok és teljesen érzéketlen mások problémái iránt.

- Yuko:

Mia tündér barátja. Sugárzik belőle a jókedv, noha amikor harcra kerül a sor, nem ismer tréfát. Okos, és eleinte nehezen viseli Mia 'majdcsakleszvalahogy' mentalitását. Ő ennél sokkal következetesebb.
A 2 lány között néha fellobban a féltékenykedés Mo miatt, hiszen mindketten szemet vetettek rá... még ha nem is vallják be.
Yuko

Yuko gyönyörű tündérlány, sokkal természetesebben néz ki, mint Mia, akinek a rózsaszín haja kb. úgy néz ki, mint egy adag fejtetőre ragasztott vattacukor.


- Mo:

A tündérek királyának a fia, vagyis a herceg. Rendületlenül küzd az unikornisokért, miközben valójában elég gyáva. pl. a békáktól fél (pedig azok tudnak aranyosak lenni) De hát nem lehet minden tökéletes...
Legjobb barátja Yuko. Nem tűnik fel neki, hogy a lány kicsit többet szeretne tőle, ugyanis mikor Mia felbukkan, inkább az új, ismeretlen lánnyal törődik. A későbbi részekben is inkább Mia-ra figyel, nyilván ebben közrejátszik az, hogy Mia egy titokzatos, ismeretlen világból érkezik a legkiszámíthatatlanabb időpontokban. Jó, oké, Mia nem ronda tündérként, szóval ez is benne van valószínűleg.
Mo


- Panthea:

A gonosz nő, aki elraboltatja az egyszarvúakat. Az arcát egy maszk fedi, és a sorozatban egyszer sem kerül le róla, pedig speciel érdekelt volna, hogy mi van alatta.

- Gargona:

Panthea csatlósa, az ő feladata elfogni az unikornisokat.






A sorozatról:


Jelen pillanatban ez a legnépszerűbb rajzfilm kis hazánkban. Most fut a 2. évad, amiből egy percet sem láttam, míg az 1.-ből igen.
Jó pofa nézni egy kisgyerek mellett ülve, de így magányos estéimen nem fogom ezt bámulni órákig. (Vagy ki tudja... :D )
Ha nem bánod, hogy gyerekfilm, szereted a tündéreket, akkor nyugodt szívvel ajánlom!































4 megjegyzés:

  1. Szerintem még jobb meg értelmesebb, mint a régi Disney klasszikusok!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hááát.... én Disney-fanként ezzel nem értek egyet, de ízlések és pofonok.
      A blogger.

      Törlés
  2. Dvd-n egyébként mikor fogják kiadni, mert sokan szeretnénk?
    Brigi16

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem tudok róla, hogy tervezik kiadni....
      A blogger

      Törlés