Minden bejegyzés elejére

Minden bejegyzéscím elé képzeljétek ezt: You must...

2015. augusztus 12., szerda

Watch it: Monster-in-Law (Anyád napja)

Sziasztok, ismét egy listaelemmel jöttem, mint azt múltkor mondtam is. :)
Remélem tetszeni fog!




Ez a film a szüleim egyik kedvence, úgyhogy igazság szerint láttam már belőle részeket és tudtam, hogy mi a vége, de még egyben nem láttam egyszer se. Persze, mivel tudtam, hogy mi lesz a vége, nem volt túl sok újdonság benne, de a poénok jók voltak és az átlagos történetből sikerült egy átlagon felüli filmet csinálni, úgyhogy le a kalappal a rendező előtt! ;)

- A sztori:

Charlotte magányosan élt és alkalmi munkákból tartotta magát fent... amíg be nem toppant az életébe Kevin, a tökéletes férfi. A fiatalok hamarosan az esküvőt tervezgetik, ám Kevin édesanyja, Viola nem túlzottan örül újdonsült menyének. Viola-t most rúgták ki a munkahelyéről és az érzékeny asszony retteg a gondolattól, hogy a fiát is elveszíti. Így aztán elszántan kezd áskálódni Charlotte ellen, de legnagyobb megdöbbenésére, a lány nem ijed meg tőle és visszavág. A 2 nő mindenáron le akarja győzni a másikat, és csak idő kérdése, hogy Kevin elé álljanak: vagy ő, vagy én, választhatsz...




- Szereplők:
 Főszereplők:

- Charlotte 'Charlie' Cantilini:

Alkalmi munkákból él és mindent megtenne a barátaiért, Morgan-ért és Remy-ért.
Mikor először találkozik Kevinnel, nagyon megtetszik neki a férfi, de nem mer közeledni feléje, hiszen azt sem tudja, hogy ki az a fickó. Később természetesen megnyílik előtte, és hamar beleszeret.
A szülei kiskorában meghaltak, így eleinte még örül is annak, hogy Viola (eljátssza, hogy) szereti, mivel így olyan, mintha kapott volna egy pót-anyát. Persze, utána hamar átlátja, hogy mi is a helyzet.
Charlie

Keményen küzd és nem rémül meg attól, hogy Viola egyre durvább eszközökkel próbálkozik, amik ellen lassan védekezni sem tud. pl. direkt olyan kaját ad neki, amire ő allergiás
Charlotte igazi kemény csaj (és a neve is nagyon szép), úgyhogy én Viola helyében egy idő után felhagytam volna a piszkálódással és örültem volna, hogy ilyen erős nőt választott a fiam, hiszen egy erős férfi csak egy erős nővel illik össze igazán, nemde? :)


- Viola Fields:

Kevin édesanyja. A TV-nél dolgozott és mindenki imádta... ameddig hirtelen ki nem rúgták, mert már nem elég fiatal. Viola ezen teljesen kibukott, mivel nem bírja a gondolatot, hogy bárki is jobb nála.
Ugyanezért nem kedveli Charlie-t sem, hiszen ""a kicsi fia nyilván jobban szereti a feleségét, mint őt", és ez tűrhetetlen.
Viola

Charlie-hoz hasonlóan ő is nagyon elszánt, úgy tűnik, hogy senki és semmi nem állíthatja meg. (A végén minden értelmet nyer, még az is, hogy Viola miért ragaszkodik ennyire a fiához és kitől tanulta ezt a viselkedést.)
A módszerei gyakran durvábbak annál, mint ami egy ésszerű anyós-meny viszályba belefér. (Oké, egyáltalán van olyan, hogy ésszerű viszály???) Hihetetlenül ügyesen manipulálja a fiát, a hatalmas "rosszul vagyok" alakításai néha Charlie-t is megtévesztik, de persze előbb-utóbb a lány rájön, hogy itt valami nem oké.
Értem én, hogy nem akarja elveszíteni a fiát és fontos neki, de ez azért már túlzás...

- Dr. Kevin Fields:
 
Charlie vőlegénye, orvosként dolgozik. Semmit nem vesz észre a 2 nő harcából (jellemző), sőt örül is, hogy szerinte milyen jó barátnők lettek. Ennek örömére gyorsan magukhoz költözteti az anyját...
Kedves pasas és imádja a menyasszonyát, de kicsit irreálisnak éreztem, hogy nem látja, hogy az anyja ki nem állhatja Charlie-t, hiszen mint a gyereke, már ismernie kéne, hogy az anyja mikor kamuzik és mikor nem.

Mellékszereplők:
- Ruby:
 
Viola asszisztense/bizalmasa. Mindig keményen kritizálja Viola-t és próbálja jobb belátásra téríteni, általában sikertelenül.
Ruby
Mindig őszintén megmondja a véleményét bárkinek, így az illető biztos lehet abban, hogyha Ruby-t kérdezi, ő megmondja az igazságot. Igaz, kissé nyersen.


Összességében:

Anyós-meny viszonyt boncolgató/bemutató film, erős túlzásokkal, hiszen viszonylag kevés az olyan kapcsolat, ahol az anyós ennyire elszántan próbálja elüldözni a menyét. Szerencsére.
Nyilván egy görbe tükröt akartak tartani az acsarkodó anyósok és menyek elé, ez pedig sikerült és a végeredmény rendkívül szórakoztató lett.
Plusz ismét láthattuk, hogy az angol címek sokszor sokkal jobbak a magyarnál. Mivel az anyós angolul mother-in-law a Monster-in-law cím tökéletes választás volt. (Remélem nem kell magyaráznom. Reménytelen angolosoknak: monster-szörny, vagyis kb. úgy lehetne fordítani, hogy Szörnyanyós...) Ezzel szemben az Anyád napja... hááááttt.... nyilván az meg az 'anyák napjá'-ból jött, de korántsem éri el azt a szintet, mint az angol cím. :/ Nice try, de lehetne jobb is.
Kedvenc rész: Mikor Viola beszélget a csajjal, akire lecserélték a TV-nél.
Legrosszabb rész: Az eleje. Azt hittem, hogy kicsit hamarabb lesz lánykérés és nem kell végignézni az egész ismerkedési folyamatot.
Kedvenc szereplő: Charlie és Viola. Mindketten elszántak, nem adják fel és viccesek.
Legellenszenvesebb emberke: Kevin valahogy olyan semmilyen volt, de nem nevezném ellenszenvesnek.
Kedvenc idézet: "Te tényleg ilyen felszínes vagy?" kérdé Viola a lánytól, akire lecserélték. Vagy valami hasonlót. :D


Ha szereted a romantikus-nevetős filmeket, akkor nem fogsz benne csalódni! ;)

Jövök hamarost, úgyhogy nem kell megijedni, nem tűnök el!
Addig is pá. :)










Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése