Minden bejegyzés elejére

Minden bejegyzéscím elé képzeljétek ezt: You must...

2014. szeptember 6., szombat

Know it: Tanulási tippek

Sziasztok!
Eltelt az 1. sulis hét, ismét jönnek a tanulós délutánok. Huhh.... személy szerint hulla fáradt vagyok. Nem tudom, hogy ezzel így vagytok-e ti is... De! Tegnap beszéltünk az osztályban arról, hogy ki hogyan tanul, és tök fura volt, mert ugye mindenki máshogy csinálja, és vannak, akiknek sosincs idejük tanulni, mert 'sok a lecke, és ezt ti hogy bírjátok'...
Hát, így:

3 dolog, hogy könnyebb legyen a tanulás:



1, Fix időpont


Igen, hülyén hangzik. De muszáj. Ha mindennap ugyanakkor ülsz oda az asztalodhoz, előbb-utóbb megszokod, és nem kell majd hajnali egykor nekiülni... Amúgy az esti tanulást nem javaslom, mert este elég nehéz figyelni. Éjszaka meg lehetetlen. Úgyhogy, éjféli tanulás kilőve, éljen a délután!
Igen, ha edzel, vagy más különórád van, akkor nehéz.
Ha a suliból rögtön rohansz edzésre, akkor marad az este... de, ha van mondjuk egy jó 2 órád, amit otthon tudsz tölteni, akármilyen undorítóan hangzik is... ülj le és kezdd el! Legalább az írásbelit. Vagy a tanulnivalót. De valamelyik felét mindenképpen. Így edzés utánra már csak a fele marad... (vagy amennyit hagytál)
És amúgy mire hazaérsz, máris volt egy kis szünet, ami alatt pihenhettél... úgyhogy nem indok, hogy majd később, fáradt vagyok.
Oké, valószínűleg a következő mondatommal elérem azt, hogy felordítasz: MI?!
Ha pénteken hazaérsz, és nincs semmi programod, akkor állj neki a leckének. Nem, nyugi, jól vagyok, ne hívd a mentőt... Ha pénteken megírod az írásbelit, és mondjuk vasárnap tanulsz, akkor a szombatod szabad.
Vagy ha pénteken programod van, akkor szombat délelőtt írj leckét. De semmi esetre se hagyj mindent vasárnap estére! Garantáltan nem fogsz végezni...


2, Nyugis környezet


 Gondolom, van íróasztalod. Ha igen, akkor remélhetőleg valami olyan helyen van, amit be lehet zárni, és nem ugrálnak melletted a kisebb tesóid a Gangnam Style-ra... (De rólam elég ennyi... :D)
Fontos, hogy az asztalodon rend legyen, különben 1, nem találsz meg semmit... 2, nem tudsz figyelni 3, garantáltan otthon marad valami, ami pedig kell.
Így nehéz....
Ha nincs asztalod, csak akkor tanulj otthon, ha nincsenek odahaza a fent említett tesók, és van egy hely, ahová rendesen le tudsz ülni. Nem, a kanapé nem ilyen hely. Asztal, székkel, ahová nem tudsz lefeküdni... (Tudom, te leleményes lány vagy, az asztalon is tudsz aludni... :) )
Ha nincs ilyen hely, akkor menj el a könyvtárba, cukrászdába, stb., ahol le tudsz ülni, és csönd van.



3, Szortírozz!
 

Nehogy mindent megcsinálj, amit feladtak! Ha kaptál egy hosszú matekleckét, ami csak jövőhétre kell, el ne kezdd, miközben ott vár a holnapi töri TZ anyaga, hogy megtanuld!
Tanulj meg válogatni, hogy mi mikorra kell... sok idegbajtól és feszültségtől szabadít meg.
Cserébe sokkal hamarabb végzel. ÉS nem felejtesz el semmit. :)







Nos, remélem nem volt túl uncsi. Most csak ennyire telt tőlem. Holnap hozok itt is részt, meg Amanda-t is... :) Addig is pihenjetek... és (tényleg ne hívjátok a mentőt :D) tanuljatok! (Oké, este van, inkább ne...) :D
Helló...













2 megjegyzés: