Minden bejegyzés elejére

Minden bejegyzéscím elé képzeljétek ezt: You must...

2014. július 26., szombat

Go to : Balaton

Sziasztok!
Úgy néz ki, hogy most egy darabig nem leszek net közelben, ezért írtam nektek egy rövidke, 'szünet előtti' bejegyzést. Kicsit útikönyvszerű, de olvasható. :)
Enjoy!



A mi saját ki tengerünk. Szép, hatalmas, és szeretjüüük... <3
Én személy szerint imádom a Balatont. Ha nincs pénzetek külföldi nyaralásra vagy a szüleid elengednek a barátaiddal, akkor menjetek a Balcsira! Tuti választás, ezzel nem nyúlhatsz mellé. :)
Balaton
5 ok, amiért szeretjük a Balatont:

1, Víz, strand

Nyár van, meleg, fülledt levegő... ilyenkor mindenki vízpartra vágyik. A Balaton mellett rengeteg szabad strand van, ahová nyugodtan elmehettek. ( Itt találsz egy listát az ilyen helyekről.)
A fürdés remek családi program, együtt vagytok egész nap, mozogtok, beszélgettek, játszotok... szuper kapcsolat erősítő.
Ha barátokkal mész, biztos, hogy életre szóló élmény lesz. Páran a parton, egész nap azt csináltok, amit akartok, nincs felügyelet, azt eszel, amit akarsz... és remek új barátságokat lehet kötni a parton.

2, Táj

Rengeteg gyönyörű hely van a Balaton körül. Túrákra akkor érdemes menni, ha kicsit hűvösebb idő van, mert ha a dög melegben mentek kirándulni, 30 perc után leülsz a fűbe, hogy kösz, elég volt!
Az én kedvenc 'természeti' látnivalóm a Kis-Balaton. Szépséges kis vidék, egyedülálló állatvilág (hát, igen, akinek biológus barátja van, az fogékony az ilyesmire :D meg amúgy is.)... csomó túraútvonal található ezen a tájékon, megtalálod őket itt .

3, Kultúra

Sok-sok környékbeli városban vannak olyan dolgok, amiket érdemes látni. Kihagyhatatlan Tihany és az apátság, valamint Keszthely és a Festetics-kastély, a sümegi vár... és még sorolhatnám. Biztos ismersz pár ilyen helyet, amit jó volna látni. Év közben nincs erre idő, úgyhogy most itt a lehetőség, városnézésre fel!

4, Kaja

Part, strand. Ha strand, akkor lángos, palacsinta, hekk, fagyi... ezeket mindenki szereti. Nyáron kicsit többször jutsz hozzá ilyen finomságokhoz, úgyhogy élvezd ki! (esetleg a szüleid rávehetők, hogy egyetek étteremben...)

5,  Programok

A nyár folyamán sok fesztivált, zenei rendezvényt, stb.-t tartanak. Ugyan a Sound-nak már vége, még bőven találsz programokat. Sok helyen szerveznek Utcazenész Fesztivált, vagy valami ilyesmit. Esetleg falunap, valamilyen népi ünnep... ha nagyon keresel, találni fogsz valamit. Keresésre felkészülni... és keress! :)



+1, Dalok a Balatonról

Hogy mindenkinek mosolyt csaljak az arcára:
Nekem a Balaton a riviéra
Balatoni Láz
Hallgassátok ezeket, énekeljétek őket, és garantált röhögés várható! :D









Tényleg rövid lett, és akkor most ennyi. Elutazunk oda, ahol nincs net,(Irány a középkor... :D) ezért 2 hétig nem lesz új bejegyzés. Sajnálom. :( Remélem kibírjátok.
Addig is nyaraljatok, pihenjetek, töltődjetek fel! Mindenkinek további szép nyarat kívánok:
A kis bloggerina lány :)














2 megjegyzés:

  1. Szia én rengeteg helyen voltam a Balatonon:
    Balatonlelle
    Balatonalmádi
    Fonyód
    Siófok
    Balatonfüred
    Keszthely
    Tihany
    Balatonboglár
    Az éven Siófok és Balatonfüred vár
    Sajnálom hogy nem leszel wifi közelében

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jó neked. Fonyódon és Siófokon már én is jártam többször, az egyik helyen családtagok élnek, a másik a szomszéd város. :) Ja, és voltam Bogláron magyar versenyen... (az nem túl jó emlék... :D )
      remélem jól fog telni a nyarad :)
      Én is sajnálom, megpróbálok minden követ megmozgatni, hátha... hátha lesz valahol a közelben egy nem kódolt wifi... (biztos nem lesz, tavaly se volt... :/ ) esetleg mobilnet, vagy hasonló

      Törlés