Minden bejegyzés elejére

Minden bejegyzéscím elé képzeljétek ezt: You must...

2014. július 21., hétfő

Love it: Lindsay Lohan

Helló újra!
Azt hiszem, itt az ideje, hogy elkezdjem feldolgozni azt a bizonyos listát, amit TI állítottatok össze, kedves olvasóim.
Mivel szerepel a listán az Apád-Anyád idejöjjön!, és én imádom Lindsay Lohan-t, ezért úgy gondoltam, hogy ezzel kezdem.



Kezdődött a Nem férek a bőrödbe-vel. Aztán jött az Apád-Anyád idejöjjön!, az Egy hisztérika feljegyzései, és a Bajos Csajok. Legutóbb pedig a Cserebere szerencse/Ilyen a formám. Nincs mese, menthetetlenül Lindsay fan lettem. :)
Lindsay
Nem láttam minden filmjét, de amiket igen, azokról szeretnék most pár szót ide firkantani.

Filmek:

- Apád-Anyád idejöjjön!(The Parent Trap):

A film tulajdonképpen A két Lotti újraértelmezése és mai környezetbe való áthelyezése. Annie és Hallie egy nyári táborban találkoznak a 12. születésnapjuk előtti nyáron. Mivel nagyon hasonlítanak egymásra, a többiek összekeverik őket, pedig eleinte nem is tudnak a másikról. Mikor találkoznak egy hatalmas háború veszi kezdetét a 2 lány között, aminek következtében büntetésbe és külön faházba kerülnek. (Azaz, a többiektől külön. Ők együtt maradnak.)
Itt egy véletlen folytán kiderül, hogy testvérek. Megszületik a terv: megismerni a másik szülőt! Szerepet cserélni! Igen ám, de Hallie haja rövid, és van fülbevalója, Annie hosszú hajú, és nincs kilyukasztva a füle... ezt is megoldják.
Hallie megy Londonba, Annie California-ba.
Annie itt szembesül azzal, hogy az apjuk időközben talált magának egy barátnőt. A nő neve Meredith és nagyon ellenséges a kislánnyal.
Persze, erre is van megoldásuk. Összehozni a szülőket, és kiiktatni a nőt!
Csak ez nem megy olyan könnyen....
Annie és Hallie (nem feltétlenül ebben a sorrendben)
Lindsay játssza mindkét lányt. A közös jelenteknél ezért értelemszerűen össze van vágva a felvétel. :)
Aranyos film a testvéri szeretetről, és arról, hogy a szeretet és a szerelem mindent legyőz!

- Bajos csajok(Mean Girls):

Cady egy afrikai országból egy amerikai gimibe kerül. Nem tudja, hogy ott milyen az élet, ezért nagy meglepetések érik. A suli királynője, Regina (eleinte) megkeseríti az életét. Cady beleszeret Regina pasijába, és eltökéli, hogy megszerzi magának. A cél érdekében megpróbál barátkozni a menő csajokkal.
Mindent megtud róluk. Lassanként elhódítja Regina barátnőit, ráébreszti őket, hogy Regina csak kihasználja őket... Regina megelégeli, és bosszút forral.
Cady és a menő csajok

A film tulajdonképpen az iskolai társadalmat mutatja be. Mindenhol vannak hangadók, és nézők is. Lindsay játssza Cady-t, aki kívülállóként nem látja át elég gyorsan a helyzetet.
A filmben játszik Amanda Seyfried is, aki szintén nagy kedvencem. Hamarosan róla is írok!

- Nem férek a bőrödbe(Freaky Friday):
 
Anna egy félárva gimnazista lány, akinek az anyja épp most készül a második esküvőjére. A lány zenész szeretne lenni, és odavan a suli szépfiújáért. Anyja nem nézi jó szemmel a gitározást és a folyamatos balhékat, ezért gyakran veszekednek.
Egyik este egy kínai étteremben vacsorázik a család. Az étterem tulajdonosának a mamája meghallja a vitázó mamát és Annát, ezért elhatározza, hogy tesz valamit. Szerencsesütit ad nekik, amitől másnap reggel úgy ébrednek, hogy testet cseréltek.
Úgy kell eltölteniük a pénteket, hogy a másik életét élik. Másnap azonban Anna-nak fellépése, a mamának pedig az esküvője van. Addig mindenképpen vissza kell jutniuk a testükbe. De hogyan, hogyha az egyetlen segítség, amit kaptak így szól: "A szeretet majd segít."?
A felismerés pillanata: Öreg vagyok! :D

A film a családi kapcsolatokat mutatja be, de egyben tanulsága is van. Nem más, mint az, hogy nem lehet minden emberi kapcsolat felhőtlen, dolgozni is kell rajta. Sajnos, sok család megy tönkre ilyen viták miatt, ezért a film egyben felhívás is: Te ne engedd, hogy szétszakadjon a családod!

- Egy hisztérika feljegyzései(Teenage drama queen):

Lola New York-ból New Jersey-be költözik. A régi sulijában ő volt a menő csaj, itt pedig meg kell küzdenie ezért a posztért Carla Santini-vel.
Lola színésznő szeretne lenni, így az iskolai előadáson szeretné megkaparintani a főszerepet. Igen ám, csak Carla is erre áhítozik.
Fontos szerepet játszik még egy buli, amire Lola belóg. A buli nagyon fontos, de senki se látta, hogy
ott volt, így mindenki hazugnak gondolja, amikor mesél a buliról.
Lola elkeseredik, de a dolgok ismét érdekes fordulatot vesznek...
Részlet a filmből
A film üzenete tulajdonképpen ez: Mondj igazat, mert akkor nem kerülhetsz bajba!
Lola sokat hazudik, hogy érdekesebb legyen, de előbb-utóbb mindenre fény derül...

- Cserebere szerencse(Just my luck):

Ashley egy szerencsés lány, minden sikerül neki. Jake pont az ellentéte, semmi sem sikerül neki. Egy álarcosbálon találkoznak, és megcsókolják egymást. Ettől a perctől kezdve Jake szerencsés, Ashley pedig szerencsétlen lesz.
Ashley rájön, hogy a csók vette el a szerencséjét, és megkezdődik az őrült hajsza a visszaszerzéséért...
A film megmutatja, hogy semmi sem örök, mindenkivel történhetnek váratlan dolgok. És azt is, hogy mindig van remény és soha ne add fel!
Ashley

- Kicsi kocsi-Tele a tank!(Herbie: Fully Loaded):

Konkrétan tegnap néztem meg ezt a filmet. Nagyon aranyos volt, nem igazán csajos, de mégis Lindsay játszik benne... amúgy ez egy feldolgozás, ez a film ősrégi.
Herbie, a Kicsi Kocsi egy híres versenyautó minden verseny megnyer. Azonban egy nap egy véletlen folytán veszít, és a roncstelepre kerül. A kocsi azonban különleges járgány: él, gondolkodik, önállóan mozog.
Maggie Peyton a frissen diplomázott lány egy régi autóversenyző-család sarja. New York-ba készül a barátnőjével, riporternek. 1 hónap van hátra az indulásig, addig az apja felajánlja neki, hogy választhat egy autót a roncstelepről. Maggie végül, nagy nehezen Herbie-t választja. Nem is sejti, hogy mibe keveredett...
Jelenet a filmből
Herbie elviszi a lányt egy szerelőműhelybe, ahol egy régi osztálytársába, Kevin-be botlik...
Egy autóstalálkozóra keverednek, ahol az önérzetes kiskocsi megkarcolja az autóversenyzők királyának, Trip Murphy-nek a kocsiját. Trip egy versenyre hívja ki a kocsit, és titokzatos vezetőjét. (Maggie talál egy régi versenyzőruhát a kocsi csomagtartójában, sisakot visel, ezért nem tudják, ki ő.) Herbie legyőzi a bajnokot, ezzel kezdetét veszi egy hatalmas ámokfutás a visszavágóért, és azért, hogy Maggie apja megengedje, hogy a lánya versenyezzen...
A film amolyan "megnéztem, jó volt, kösz' típusú. Nem fogod még-egyszer megnézni, de egyszeri nézésre aranyos. Kicsit sok volt benne a csavar, amikor azt hitted, hogy már nem lehet mit belőle kihozni, még tekernek egyet az eseményeken, hogy még 20 percig nézd a filmet. :D







Mindent Lindsay-ről:

Én nagyon szeretem, és nagyon sajnálom, hogy drogozik és iszik, mert ezzel tönkreteszi a karrierjét.
Lindsay Lohan
Lilo egy gyönyörű nő, és nagyon tetszik a vörös haja is.





Remélem tetszett!
Legközelebb szerdán jelentkezem, addig is helló:
én

6 megjegyzés:

  1. Én láttam az Anyád-apád idejöjjön-t.A többit nem de lehet hogy megnézem. A Bajos csajok 2 láttam szombaton a TV2-n.Annyira nemtetszett

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A Bajos csajok 2 már nagyon más, mint az első, teljesen más a szereposztás. :/
      A Bajos csajok egyébként nekem se a kedvencem, annyira nem jó, mint a többi Lindsay film.
      A Nem férek a bőrödbe-t mindenképpen ajánlom, alapfilm! ;)

      Törlés
    2. Miért kell megnézem?

      Törlés
    3. Jaj, semmit sem kell. Csak szerintem érdemes, mert vicces és aranyos film.

      Törlés
    4. Azt írtad hogy szerdán jön a kövi

      Törlés
    5. Igen, tudom. :(
      Sajnálom, hogy nem sikerült, de most éppen a konyhát kellett szétbontani, kipakolni, stb. és mint egyedüli lánygyerek, meg lettem bízva a kisöcsém felügyelésével. Aki mellett nem igazán lehetne dolgozni. :/

      Törlés