Minden bejegyzés elejére

Minden bejegyzéscím elé képzeljétek ezt: You must...

2014. július 24., csütörtök

NOT Watch it: West Side Story

Sziasztok!
Igen, tudom, későn jelentkezem. :/ Sajnálom, de tegnap közbejött valami.
Itt az új rész, nem lesz hosszú, de több, mint a semmi.


Kedden megnéztem a West Side Story-t. Hiba volt. Ez az a film, amit nagyon nem szeretnék még egyszer látni. Ha tehetitek, ne nézzétek meg! (Maximum azért, hogy elborzadjatok...)


A sztori:


Kb. így lehetne összefoglalni: Éneklő-táncoló fiúk fogócskázva verekednek... de tényleg! Az első 15 percben semmi nem történik ezen kívül. SEMMI!! És a főcím is eléggé unalmas. Ugyanazt a képet nézzük 5 percig, csak más-más színben. Köszönjük, tényleg érdekfeszítő. Ha még ettől se ment volna el a kedvünk, levetítik nekünk felülről New York teljes városképét, hogy még jobban halálra unjuk magunkat. Aztán következik a kedvenc részem, a táncolva verekedés. :)
És ez megy egész végig...

Igen, tudom. Ez egy musical. Énekelnek és táncolnak. De könyörgök, ne a cselekmény helyett! Az első izgalmas dolog a film.... ne mondjak sokat... kb. 25-30. percében történt, amikor feltűnik a csaj. Addig dögunalom... és sajnos, utána se lesz sokkal jobb.
Ja, és ez a film egy Rómeó és Júlia feldolgozás akart lenni.



Főszereplők:


- Tony:


A mi Rómeónk, aki minden 5. percben dalra fakad. ( Ha már a daloknál tartunk: Nem igaz, hogy nem lehetett volna rendes feliratokat írni. Pl. rendes fordítással És mondjuk nem lehagyni a ragokat és helyesen leírni azt, hogy együtt, és nem 2 gy-vel... :P )
Tony a 2 ellenséges banda közül a Rakéták-hoz tartozik. (Itt 2 banda küzd, nem 2 család.) Tony a magas, erős, kemény fiú, aki mindenkit elver... ha akarná. Őt már nem érdekli az egész, és dolgozik. A bandavezér, mellesleg Tony lakótársa, elrángatja a srácot egy táncos mulatságra, ahol megpillantja az ellenséges banda a (reszkessen mindenki!) Cápák vezérének a húgát, és rögtön beleszeret...
Tony
Persze, ezt mindenki észreveszi, a csajt hazaviszik, és a bátyus bosszút akar állni. Tony nem szeretné bántani őt, mert 'az imádott lányhoz tartozik.' Igen, a kis hős típus... azonban az ellenség nem hagyja békén. Persze, verekednek, stb. és Tony véletlenül megöli a bátyust.... :(
Bernardo, a bátyus
Ezért aztán a csaj vőlegénye bosszút áll...

- Maria:


Júlia Puerto Rico-i bevándorló általi megtestesülése. Kedves, szép(?) és szófogadó. Élete első bálján rögtön csókolózik egy vadidegen pasassal, akivel aztán nem sokkal a bál után, ordítva duettet énekel, miközben csak suttogva mernek beszélni, nehogy az apja meghallja. :D
Nem igazán rendíti meg a bátyja halála, azon imádkozik, hogy ne Tony legyen a gyilkos. El akarnak szökni, de valami természetesen közbejön.
Maria
Megbízik a bátyja barátnőjében, Anita-ban, és őt bízza meg, hogy mondja meg Tony-nak, hogy nem tud menni, mert gond van. Anita Tony-nál találja az összes bandatagot, akik természetesen szivatják egy kicsit, amitől ő begurul és azt mondja, hogy Maria meghalt. Ettől Tony kiborul, és végezni akar magával. Még összefut Maria-val, aztán a csaj vőlegénye golyót repít a hátába, ezért meghal. De! Maria nem. Maria túléli. Maria nem lesz öngyilkos. Maria a fejére terít egy kendőt, és elmegy a helyszínről... köszönjük Júlia, nagy alakítás volt.



Az egészről:

A film kibírhatatlanul hosszú, ezért egybe senki se próbálja megnézni. Igen, tudom, ez akkoriban nagyon modernnek számított, meg úttörőnek, de az akkor volt. Most uncsi.
Van egy egész normális üzenete a pocsék előadáshoz képest. A film a bevándorlók elleni gyűlöletről szól. Az üzenet egyszerűen az, hogy ne legyünk rasszisták! (Az ötlet jó volt, a kivitelezésre nem mondok jelzőt...)
Egy jelenet
Az egyetlen szereplő, akit el tudtam viselni, az Anita volt. Ő az egyetlen normális a filmben, és szebb is, mint Maria.
Anita

Mindössze egy dal volt, ami tetszett is: America
Ó, igen! És a film közben ilyen életbölcsességekkel gazdagodhatunk: "Puerto Rico-ban nincs semmi. Itt sincs, de itt minden kétszer drágább."
"Táncolt egy amerikaival... aki igazából lengyel..." Jó, ez arra utal, hogy az amcsik is tulajdonképpen bevándorlók, ezért nem ítélhetik el az egyéb bevándorlókat! Ez annyira nem nyakatekert logika, de akkor is...





Ez most csak ennyi, de azt hiszem ennyiből is látszik, hogy nem lett a kedvencem ez a film.
Remélem nem sértettem meg senkit ezzel.
Majd még jövök újra.
Sziasztok.








2 megjegyzés:

  1. Megnéztem a filmet és tényleg nagyon szar

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Régi film eléggé, úgyhogy nem csoda, hogy elavultnak tartjuk...

      Törlés